ЦИФРОВА ОСВІТА
ЦИФРОВА ОСВІТА

ЦИФРОВА ОСВІТА

Місця для самообслуговування

ЦИФРОВА ОСВІТА

Одним із найзручніших засобів для користування цифровими сервісами або е-документом є електронний підпис, який використовується для ідентифікації автора електронного документа. Створення електронного документа завершується саме накладанням електронного підпису.

  • Інформацію про кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг разом з інформацією про кваліфіковані електронні довірчі послуги, які вони надають, можна отримати в Довірчому списку, який опубліковано на офіційному веб-сайті центрального засвідчувального органу (https://czo.gov.ua/ca-registry, https://czo.gov.ua/trustedlist).
  • З метою реалізації функції електронної демократії, забезпечення доступу громадян та бізнесу до отримання публічних послуг онлайн, переходу до електронного документообігу, спрощення ведення бізнесу тощо

Міністерство цифрової трансформації України запустило освітній серіал про електронний підпис.

  •       Кожен може безкоштовно переглянути серіал на онлайн-платформі з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта» за посиланням https://osvita.diia.gov.ua/courses/digital-signature .

Курс складається із 7 серій тривалістю 4-9 хвилин та покликаний навчити українців використовувати всі можливості електронного підпису та отримувати дедалі більше послуг зі свого смартфону чи комп’ютера, а саме:

  • знати, у яких життєвих ситуаціях електронний підпис може знадобитись;
  • навчитись підписувати документи електронним підписом;
  • вміти авторизуватись на платформах за допомогою електронного підпису;
  • знати, як безпечно зберігти електронний підпис;
  • знати, що таке електронний підпис та для чого він потрібен.

В Центрі надання адміністративних послуг в м.Первомайський суб’єктам звернення надана можливість самостійно звернутися за отриманням адміністративних послуг, які надаються в електронній формі за допомогою безоплатного використання ними місця для самообслуговування. Наявність такого сервісу в ЦНАП має суттєвий вплив на наближення адміністративних послуг до населення.

МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ВАС!

 

Переглядів: 420
Дата публікації: 10:51 02.04.2021
Центр надання адміністративних послуг Первомайської міської ради Харківської області >>>